Bel me voor een afspraak...

Vul uw naam en telefoonnummer in...

Skischoenen kopen? Kom naar De Skiwinkel Hoofddorp
Wij zijn skischoen specialist en nemen graag de tijd om de best passende skischoenen te vinden. Wat zijn dan de best passende skischoenen? De skischoenen die betreft maat, model en niveau bij jouw voeten passen. Skischoenen worden vaak te groot gekocht. Wij bekijken voeten, luisteren naar jouw wensen en geven dan advies. Wij leggen je uit hoe je je skischoenen moet afstellen. Ons assortiment is zeer uitgebreid, voor jong en oud, van schoenmaat 26 tm 53 staat bij ons op voorraad.

"Skischoenen zijn best lastig in aanschaf"
Skischoenen zijn niet de meest makkelijke schoenen voor de voeten. De solide bouwwijze is noodzakelijk om het de skiër mogelijk te maken van richting te veranderen, te carven en het tempo te beheersen. Ze zorgen ervoor dat de skiër met de skibinding verbonden is. Goed passende skischoenen beschermen tegen fracturen, scherpe skikanten en tegen kou en vocht. De bewegingen van de voet tijdens skiën (kanten en druk zetten) in een stugge skischoen is een lastige combinatie. Als je skischoenen hebt met een goed passende inlegzool is er de minste kans op problemen. Wij analyseren en meten niet alleen de voeten, we kijken ook naar de stand van knieën en heupen. Indien er bepaalde fysieke problemen zijn, werken wij ook samen met de gezondheidszorg (sportpodotherapie/sportfysiotherapie).
Op zoek naar nieuwe skischoenen? Begin dan tijdig voor jouw skivakantie of skilessen met het aankoop proces. Soms moeten skischoenen nog aangepast worden, dat kost tijd. Voor klanten die de skischoenen willen testen is er bij ons de mogelijkheid onder professionele begeleiding van skileraar/lerares tegen gereduceerd tarief skilessen te boeken bij Skicentrum Hoofddorp. Je kunt gebruik maken van lessen met video analyse, met een betere skitechniek heb je ook minder kans op pijn in de skischoenen.


Last van pijnlijke voeten tijdens skiën?
Herken je een probleem zoals brandende voeten, pijnlijke voetzool, tintelende tenen, drukpunten, pijn in de kuit, slippen in je schoen.... Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele problemen die je kunt hebben in skischoenen. Met onze sportpodologische kennis analyseren wij samen met jou het probleem en geven je advies over de goede oplossing.


Zolen!
Zolen maken wij voor zowel skischoenen als snowboardschoenen. Beide schoenen worden zonder goede inlegzool geproduceerd: de fabrikant gaat ervanuit dat je zelf geschikte inlegzolen laat maken. Een goed passende zool zorgt voor de juiste ondersteuning van de voet. Daardoor zijn de voeten minder vermoeid. De zool zorgt voor optimale verbinding tussen de voet en de skischoenen, en verbetert daardoor de pasvorm. De zool verhoogt de stabiliteit van de voeten waardoor er minder drukplekken ontstaan én een betere schokbreking. Dus de juiste zool zorgt voor meer sportcomfort. Voeten zijn nooit hetzelfde en zelfs bij één persoon verschillen de linker- en de rechtervoet. Customized zolen bieden een goede oplossing.
Internet/ webshop /marktplaats?
Skischoenen zonder goede begeleiding kopen raden wij niet aan. Je moet skischoenen altijd passen voor de keuze van het juiste model (stijfheid) en voor de juiste maat (lengte, breedte, volume). Wij zijn ook op de hoogte van de leeftijd van skischoenen, de nieuwste collectie en ontwikkelingen. Omdat wij persoonlijk advies en service belangrijk vinden, verkopen wij geen skischoenen via een webshop.
Wij keuren 2ehandsmaterialen niet af. Mits het aan een aantal veiligheidseisen voldoet. We helpen je graag hiermee, door 2 x per jaar een 2ehandswintersportbeurs te organiseren.


Klanten die via internetshops of marktplaats kopen, komen er meestal achter dat ze verkeerde schoenen hebben gekocht of dat er nog wel wat aan gesleuteld moet worden. Regelmatig wordt er sterk verouderd materiaal aangeboden wat niet meer veilig is. Skischoenen bevatten weekmakers die langzaam oplossen. Dit proces begint gemiddeld rond het 10e levensjaar van materialen. Het is dus verstandig materiaal van die leeftijd niet meer te gebruiken, het kan plotseling scheuren. De bindingveer verliest spanning. Kortom, ski’s en skischoenen gaan niet eeuwig mee.
Heb je je aankoop via internet gedaan en wil je alsnog geholpen worden? Ook dan ben je bij ons van harte welkom! Op onze site vind je een prijslijst en mogelijkheden m.b.t. bootfitting.


Verkeerde keuze gemaakt?
Indien je bij ons skischoenen hebt gekocht die net niet perfect blijken, kun je uiteraard bij ons terug komen. Wij verrekenen dan een huurprijs (max 30% van de aanschafwaarde) en zoeken andere skischoenen uit. Als je geen skischoenen meer wilt kopen ontvang je voor het restantbedrag een waardebon. Wij benadrukken dat geschikte skischoenen vinden meer kans van slagen heeft als je de tijd neemt en ze minstens één keer test. Tijdens het verkoopproces kun je meerdere modellen uit proberen op de indoor rollerbaan. Heb je skischoenen in de kast staan waar je vanaf wilt, kijk dan op onze site naar de 2ehandswintersportbeurs.


Tenslotte; maak een afspraak!
Een vaste afspraak heeft altijd voorrang. Wij raden het dan ook aan tijdig een afspraak te maken, dit kan al vanaf september. Een afspraak maken kan vaak op korte termijn. Wil je een afspraak stuur dan whatsapp naar 06-41226161. De eerste afspraak neemt gemiddeld 1,5 uur in beslag. Draag een makkelijke broek die makkelijk boven de knieën gerold kan worden, of neem een korte broek mee. Daarna adviseren wij de skischoenen een keer te testen, zodat er minder kans is op problemen.

De custom zolen:

Sidas

De Sidas zolen worden in een speciale oven opgewarmd terwijl de klant op siliconenkussen staat. Door de lucht uit de kussens te halen krijg je een perfecte voetafdruk en heb je een mal voor de zool. De verwarmde zolen worden in deze afdruk gelegd en de klant gaat erop staan, zodat er een 100% perfecte pasvorm ontstaat. Meer informatie vind je op www.sidassports.com

          Sidas zooltjes         

Superfeet zolen


Superfeet heeft zowel standaard inlegzolen als customized zolen. Alle Superfeet zolen worden onbelast vervaardigd. Voor meer informatie kun je kijken op www.superfeet.nl

IMG 4460

                               

    

Vaak krijgen wij de vraag of onze zolen ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik. We hebben een aantal zolen die hier geschikt voor zijn.

Bootfitting


Bootfitting is een specialisatie die bestaat uit het aanpassen, op maat maken en aanmeten van skischoenen.
Door nieuwe technologieën is het al een tijdje mogelijk om de buitenschaal van skischoenen door verwarming te vervormen. Ideaal indien skischoenen nét niet goed genoeg zitten. Je kunt ook last hebben van uitstekende botjes, drukpunten, hallux valgus etc. Er zijn verschillende manieren om skischoenen aan te passen. Een veel gebruikte technologie is het zogenaamde “afbakken” van de buitenschaal.

Of de skischoenen te verwarmen zijn, ligt aan het soort kunststof waarvan ze gemaakt zijn.


“Bakken” van de skischoenen
Wij werken met aanpasbare skischoenen van SALOMON, ATOMIC, FISCHER EN HEAD. Dit zit bij de verkoopprijs inbegrepen. Als de skischoenen een 2e keer aangepast moeten worden, rekenen wij geen extra kosten.


“Afbak systemen”
Fischer skischoenen kunnen wij aanpassen aan de voeten dmv vacumeren. Het systeem is PBV. Terwijl de klant zit met de skischoenen aan worden de schoenen verwarmt door speciale Fischer verwarmingselementen. Indien de skischoenen volledig verwarmd zijn zorgen dezelfde vacuumzakken voor compressie waardoor het materiaal om de voet heen gevacumeerd wordt.

                 IMG 4653 003                     IMG 4655 002

                               Fischer vacuum: aanpassen van de buitenschaal

De skischoenen van Head, Salomon en Atomic worden belast gevormd. De skischoenen worden in een oven geplaatst en gedurende 10 minuten verwarmd. Als de skischoenen warm zijn gaat de klant erin staat en laten we de skischoenen afkoelen op de vorm van de voet. Zo kunnen drukpunten uit skischoenen worden gehaald, of een breedte aanpassing worden gedaan. Indien er grote aanpassingen gedaan moeten worden doen wij dat handmatig, zonder dat de klant in de skischoenen hoeft te staan.
Ons assortiment skischoenen is zo opgebouwd dat wij voor alle type voeten de juiste modellen hebben.

Tecnica skischoenen kunnen wij plaatselijk verwarmen en aanpassen, afhankelijk van de aanpassing gebeurt dit belast of onbelast.

Aanpassen binnen schoenen
.
De meeste binnen schoenen bevatten foam die dmv verwarmen aanpast aan de vorm van de voeten en onderbenen. We kunnen heel wat aan de binnenschoenen aanpassen zodat sommige pijnpunten in skischoenen verdwijnen, het probleem zit niet altijd in de buitenschaal.

Sommige binnenschoenen hebben speciale aanpassing systemen. Bijvoorbeeld: binnen schoenen van Nordica met kurk rondom de enkels. Door de binnen schoen in de oven te verwarmen wordt deze zacht. De klant trekt de warme binnen schoenen aan en deze zal zich vormen naar de enkels.

De liners van Head kunnen wij dmv foamen beter laten aansluiten bij de hiel. Ideaal voor mensen met smallere hiel.


Plaatsen van hakjes


Hakverhoging plaatsen we bij mensen met lage dorsale voetflexie (de voetzool naar omhoog bewegen is beperkt). Dit kan ontstaan door verkorte achillespees. Verkorte achillespees ontstaat wel door een zittend beroep of door veelvuldig op hakken te lopen.


Uitdeuken: Punching & Grinding


Bij deze handeling wordt de schaal van de skischoenen op een bepaalde plek uit te deuken. Hierdoor neemt de druk af op een gevoelige pek. Dit doen we bij bijvoorbeeld Hallux Valgus (scheefgroei van de grote teen), enkelknobbel of uitstekend hielbot.

Foamstukken (padding)

Padding lijmen we aan de binnenkant van de binnenschoen om gippen en/of glijden te voorkomen.


Cuff stretching


Dit is het verruimen van de schacht/uitgang van de skischoenen. Ideale techniek om skischoenen aan te passen in geval van stevige kuiten. Er is ook een aantal modellen skischoenen die een speciale aanpasbare cuff hebben.


Bootboard modificatie


Deze techniek wordt gebruikt om het bootboard aan te passen op de slijpmachine. Hierdoor kan er bijvoorbeeld meer ruimte gecreëerd worden bij de gevoelige wreef. Het kan ook worden verhoogd voor volumevermindering.


Binnen schoen vervangen


Het is mogelijk om binnen schoenen te vervangen. Dit is een mogelijkheid indien de buitenschaal helemaal geschikt is voor je.
Vaak krijgen wij die vraag voor skischoenen die het niet meer waard zijn. Hou er rekening mee dat buitenschalen ouder dan 7/8 jaar hier meestal niet meer geschikt voor zijn. Skischoenen die ouder zijn dan 10 jaar zijn aan vervanging toe ivm materiaalmoeheid. Er is dan een risico dat delen van de schaal afbreken wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Voor deze skischoenen heeft het dan ook geen zin om binnen schoenen te vervangen.


Foamen


Foamen van binnen schoenen is heel interessant bij extreme afwijkingen. Het is echter duur en niet altijd nodig met het juiste advies van de huidige collectie skischoenen.

Skischoen maten


Koop je een verkeerde maat? Dan kun je je ski's niet goed aansturen. Je voet gaat zoeken in de skischoen naar grip en je hebt zelf het idee stuurloos te zijn. Sommigen denken zelfs dat de ski's niet goed onderhouden zijn terwijl de reden van het niet kunnen sturen is dat de skischoenen te groot zijn. Helaas doet men vaak een (impuls) aankoop omdat de skischoenen "zo lekker zitten" of "zo lekker goedkoop zijn". En als je in een winkel een skischoen aantrekt en deze niet lekker zit, wordt er vaak maar een maatje groter gepakt.
Indien je skischoenen te groot zijn kan een gevolg zijn dat de skibinding niet op tijd uit gaat. Ook kan je lijf om je enkel draaien in de skischoen alvorens er beweging in de skischoen (en dus binding) komt. Hierdoor ontstaan heel veel blessures (spilbreuk enkel, gescheurde/verrekte ligamenten). Kortom, een heel belangrijke reden om je skischoenen goed aan te laten meten, ongeacht welk niveau je skiet en hoe vaak je skiet.


Koude voeten?


Als je extreem last hebt van koude voeten hebben wij een oplossing. Wij werken met thermic zolen die we op elke zool aan kunnen passen. Deze aanpassing is alleen ervoor zorgen dat je warme voeten houdt. Tijdens skiën bewegen de voeten te weinig om echt op te kunnen warmen. Maar de oorzaak van koude voeten is niet echt makkelijk te verklaren. Het heeft soms ook te maken met een verslechterde bloedcirculatie of met factoren als hormonen. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het dragen van te smalle of te kleine schoenen is een oorzaak. Ook lang in dezelfde houding staan of zitten. Wist je dat roken ook een veroorzaker is? Een aangepaste zool draagt bij aan een betere doorbloeding van de voeten.


Wij hopen dat deze informatie je ervan heeft kunnen overtuigen dat skischoenen kopen iets anders is dan een nieuw paar gympjes kopen en dat je dit veel beter bij een specialist kunt doen dan via internet, een impulsie aankoop of een uitverkoopje scoren.


Deel deze pagina :-)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn