Bel me voor een afspraak...

Vul uw naam en telefoonnummer in...

Wat is een registersportpodoloog?

De sportpodoloog weet dat gezonde voeten de basis zijn om prettig en zonder pijnklachten te sporten.


De sportpodoloog weet dat gezonde voeten de basis zijn om prettig en zonder pijnklachten te sporten. Zij kan klachten die ontstaan door sporten helpen voorkomen of behandelen. De kennis van voeten, van de belasting van de voet bij sport en van sportschoenen gebruikt hij om een compleet advies te geven. De registersportpodoloog kan sportblessures helpen voorkomen of behandelen. Podologie is voetkunde. De registersportpodoloog heeft kennis van: de voet, de specifieke belasting op de voet bij sport, sportblessures en de kenmerken van sportschoenen.


Voor wie?
Beginnende sporters.
Sporters met voetklachten (blessures).
Sporters die nog niet de meest geschikte sportschoen gevonden hebben.
Sporters die advies willen hebben over sportschoenen, blessurepreventie of een aangepast trainingsschema.
Sporters die hun huidige bijna perfecte schoen willen optimaliseren d.m.v. een inlegzool.


Wat kun je tijdens een afspraak verwachten?
Tijdens de intake bespreek je je klachten en de pijn die je ervaart. De sportpodoloog bekijkt vervolgens je voeten en de bewegingen van je voeten tijdens het sporten. Dit doet hij als je op blote voeten staat maar ook als je je sportschoenen aan hebt. Neem daarom sportkleding en sportschoenen mee. Na intake en onderzoek krijg je een weloverwogen advies over schoeisel, oefeningen en eventuele hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een inlegzool. We maken ook voetafdrukken.

Sporten is belangrijk voor je.
Deskundig individueel advies op basis van een beoordeling van je voeten kunnen sportblessures voorkomen of verhelpen. Dit verhoogt het sportplezier en verbetert je prestaties.


Veelvoorkomende klachten bij het sporten zijn:
hielpijn
achillespeesklachten
verzwikking
voorvoetklachten
knieklachten
scheenbeenklachten


Maar ook in het dagelijks leven zijn er veel klachten waar we je mee kunnen helpen.


Welke trainingen kun je bij ons volgen?
Wij helpen iedereen die hinder ondervindt tijdens sporten, werken of in het dagelijks leven. Als het gericht is op bewegen.
We geven hardloop- en wandeltraining. Aan de hand van filmopnames analyseren we je lopen. We beoordelen je schoenen en bespreken samen welke oefeningen goed voor je zijn,eventueel krijg je advies nieuwe schoenen te kopen en soms maken we een zool voor in je schoenen.


We werken ook aan het technische aspect van hardlopen. Vergeet niet dat hardlopen een technische sport is.


Core stability oefeningen kunnen een grote hulp zijn. Door de stabiliteit van je romp te versterken zorg je ervoor dat je beter in balans blijft tijdens het sporten, maar ook in het dagelijks leven. Je hebt minder kans op blessures.
Oorspronkelijk werd core stability voornamelijk gebruikt in de revalidatie. Inmiddels zijn we er over eens dat als je voldoende core stability oefeningen doet, je langer kunt sporten, minder kans op blessures hebt en de rest van je leven hier voordeel van hebt!
Bij veel sporten worden spieren éénzijdig getraind. Door verder te kijken welke spieren belangrijk zijn, voorkom je overbelasting, blessures en verstevig je je romp. Core stability moet rustig worden opgebouwd.

Wil je meer informatie of een afsrpaak maken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij werken graag samen met je fysiotherapeut of andere zorgverleners!

Deel deze pagina :-)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn