Bel me voor een afspraak...

Vul uw naam en telefoonnummer in...

Onderhoud brengen/halen kan alleen op afspraak.

Snowboards inleveren zonder binding.

Goed onderhouden ski's en snowboards zijn belangrijk voor je veiligheid en die van anderen. Als je ski's/SB goed onderhouden zijn houd je beter controle. Je materiaal gaat langer mee. Als je materiaal verouderd is wijzen wij je daar op.* Er is dan verhoogde kans op breuk, losse schroeven of minder goed functionerende bindingen. Jouw veiligheid staat bij ons advies voorop.

Wij onderhouden op onze eigen machines, wij leveren handwerk in combinatie met professionele machines. Zo kunnen wij topkwaliteit leveren tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Alle ski's worden dus goed bekeken. Ook eventuele zichtbare afwijkingen aan ski's en bindingen kunnen wij op deze manier er meteen uit halen.*

* meer informatie onderaan de pagina

Over het onderhoud

De staalkanten zorgen ervoor dat je kunt sturen. Hoe scherper de staalkant, hoe meer grip in een bocht. Als je de ski’s te weinig laat slijpen worden de kanten bot en rond.


Het belag (de onderkant) is gemaakt van een soort kunststof. Dit wordt gemaakt door het onder hoge druk samendrukken van hele kleine polyurethaan balletjes waardoor hele kleine gaatjes ontstaan. Deze moet je regelmatig vullen met wax om te voorkomen dat er vocht in komt. Zijn jouw ski’s wit uitgeslagen, dan hebben ze zeker een goede waxbeurt nodig.

Onder je ski’s / snowboard ontstaat een soort waterfilm. De groeven, ofwel structuur, in het belag zorgen voor de afvoer van het water. Daarom is een structuur belangrijk. Wij kunnen verschillende structuren slijpen.


Tijdens een grote beurt worden krassen en gaten in het belag gevuld met polyethyleen. Een reparatie houdt in dat het belag wordt uit gestanst en vervangen wordt door een precies passend nieuw stuk belag.
Roest verwijderen kan in de meeste gevallen wel. Als je materiaal te vochtig worden weg gezet en tegen elkaar is er een kans dat er roest vorming in het staal is. Er zitten extra kosten aan het verwijderen van veel roest. Wij beoordelen dit als we het materiaal inboeken.


Ga je je ski’s of snowboard opruimen na de vakantie? Je kunt ze direct brengen voor een onderhoudsbeurt. Kiesje ervoor ze op te bergen: maak ze dan goed droog. Het beste bewaar je ze hangend naast elkaar op beugels, met de bindingen naar beneden. Of op een niet vochtige plek. Haal ze wel uit elkaar en laat ze nooit in een skitas zitten.
Heb je nog vragen? Laat het ons weten.

Parkeren kan voor de deur. Indien nodig helpen wij tillen van en naar uw auto.

 

SKI onderhoud prijslijst seizoen 2020 - 2021  
kleine beurt (slijpen kanten, belag, steen en waxen) € 24,50 sr   € 18,50 jr
grote beurt (vullen, kantenslijpen, waxen incl comf structuur) € 34,50 sr   € 26,00 jr
super plus beurt (GB,kleine reparatie en structuur op verzoek) € 49,50 sr € 37,50 jr
afwijkende graden slijpen (standaard 88graden) € 7,50
   
Snowboard onderhoud  
let op: snowboard inleveren zonder binding  
kleine beurt (slijpen kanten, belag en waxen)  € 34,50 sr   € 26,00 jr
grote beurt (vullen, kantenslijpen, waxen incl comf structuur)  € 44,50 sr   € 34,50 jr
super plus beurt (GB,kleine reparatie en structuur op verzoek)  € 75,00 sr  
TBT (triple base snowboard) beurt  € 50,00
   
Structuur slijpen SPORT toeslag op de gekozen oh beurt:  € 12,50
Structuur slijpen RACE toeslag op de gekozen oh beurt  € 17,50
   
 waxen ski's  € 10,00 sr   € 7,50 jr
 (baan) slijpen ski's  € 15,00 sr   € 12,50 jr
 waxen snowboard  € 18,50
 (baan) slijpen snowboard  € 17,50
   
 monteren en afstellen van ski's met een railbinding  € 25,00
 monteren en afstellen van ski's met boorbindingen  € 75,00
   
 afstellen incl afstelbon  € 17,95
   
   
   
   
   

 

 

 

                                                    Reichmann profi

*** Je veiligheid staat bij ons voorop. Daarom geven wij aan dat verouderde ski's een risico opleveren (ondanks dat er mensen zijn die denken dat het niet zo is). Dit geldt ook voor skischoenen, helmen etc. Na 10 jaar lossen weekmakers op uit producten. Deze weekmakers zorgen ervoor dat materiaal in een bepaalde mate kan meebewegen. Indien deze weekmakers oplossen kan materiaal alleen nog heel blijven óf kapot scheuren. Bindingen zijn (al dan niet met een bindingsplaat) bevestigd aan de ski's dmv schroeven. Deze kunnen los gaan zitten door de krachten waaraan het is blootgesteld of doordat een ski van binnen zwakker wordt. Er ontstaat dan ruimte om de schroeven heen. Gebruik heeft geen invloed op veroudering. Zelfs als de materialen in een hoek hebben gestaan kan het mis gaan. Wij adviseren bij verouderd materiaal om te gaan huren of om nieuw aan te schaffen. Indien je beslist om toch met je wat oudere materiaal te willen skiën, maken wij het uiteraard zo goed mogelijk in orde voor je.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor breuk of ongelukken door breuk van materiaal wat wij hebben onderhouden.

Oja, wij benadrukken nog dat materiaal ouder dan 10 jaar niet veilig is. Dat vermelden wij ook indien je in de winkel staat met ski's die ouder zijn dan 10 jaar. Wij hebben voldoende kennis om dit te kunnen beoordelen. Wij weten de leeftijd prima in te schatten. Dit is gewoon een onderdeel van onze service: jouw veiligheid staat voorop!

ATOMIC BETA CARVE foto maart 2019

Deel deze pagina :-)

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn